En intensiv och sval Jul i Falun.

Vi tog bilen till Falun för att fira Julen med Lotta & Uno. In med allt i bagageutrymmet på Passaten, det är ju ganska mycket mindre än husbilens garage 😉 men det fick plats. Mat presenter, vinterkläder och allt det där som behövs för att va borta några nätter! Det vankades neråt -20 grader så ordentligt med kläder när man ska ut behövdes för alla.

Själva resorna gick bra både upp & ner, det var ordentlig vinterväg sista 10-15 milen eller nåt sånt på väg upp med nysnö, så det gick lagom fort helt enkelt. 

Det blev att vara ute i härlig pudersnö på ca 15cm och strålande solsken i -15 grader på Julafton och vandra runt och beundra det fina landskap Jack Frost har ordnat till oss. Det blev strax efter en springtur runt Tisken också, riktigt skönt med broddar var det 🙂 

Lagom till strax innan Kalle Anka klev jag ur duschen och somnade sen efter rekordtiden på 7(!) minuter. Allt för att senare ladda upp så man orkar få i sig julmaten och öppna julklapparna.

Juldagen blev det nästan samma sorts tur men med pulka, grillkorv, glögg och en massa gott med i ryggsäckarna! Det var riktigt mysigt att grilla lite ute i kylan, jag gillar mer och mer att vara ute i naturen på det här sättet.

Anders & Titti kom förbi en sväng, de hann med att grilla lite och sen blev det gofika inne i värmen. Glögg, julgodis och julfilm fick avsluta kvällen, nästan, Lotta fixade till lite äppelpaj på kvällskvisten som var jättegod 🙂 

Vi somnade både mätta och trötta, laddade för att åka hem på juldagen. En god frukost och sen packa bilen full igen och åka hemåt. Väl hemma blev det en springtur för att röra sig någonting den här dagen, knappa 9000 steg trots springtur på 30 minuter!

2022 går mot sitt slut och det är snart dags att summera detta år. Vi jobbar i mellandagarna och sen är det dags för nyårsfest!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.