Det har ju blivit en del springning de senaste åren och ibland undrar jag vad jag håller på med egentligen… men vardagsmotionen måste in på nåt sätt så varför inte? .-)

Jag sammanställde lite, i skrivande stund har jag tills idag sprungit 2049km, vid nyår gick jag med i en virtual run som handlade om att springa 2021km 2021, det kändes väldigt avlägset men det gick ju med några veckors marginal. 

Tempot är lite olika, vissa dagar ganska fort, andra inte riktigt. Det handlar inte om att träna varje dag utan mer att röra sig varje dag. Vissa som springer sådär hiskeligt fort kanske tycker 5.0 tempo är en jogg, men för mig är det fortfarande ett väldigt högt tempo, mitt mål 2022 är att klara milen under 50 så då måste jag hålla under 5.0, det blir en stor utmaning!

När jag springer varje dag måste jag ju springa när jag är bortrest också och än så länge har jag inte sprungit inomhus, jag har provat springband 1 gång, livsfarligt! Under pandemin har det inte blivit så mycket resor men under de 4a åren har det blivit lite intressanta springplatser. Sen när jag är ute och tävlar i Roadracing ser jag till att alltid (nuförtiden) springa banan runt på morgonen, det blir både som uppvärmning inför träningsdagen och runstreaken är gjord.

Längden är lite olika men minst 30 minuter och ibland blir det lite längre. Jag gjorde en egen utmaning efter 1000 dagar att springa 30minuter per dag i 100a dagar, det gick OK men sen har det bara hängt i. Längsta hittills är en halvmara men milen och lite till slinker in emellanåt. Halvmaran gick under 2 timmar så jag är nöjd, en liten förbättring från första Mantorpsvarvet.

Det är bra terapi och väldigt avstressande att få lite motion, riktigt bra medicin är det! Anders Hansens bok Hjärnstark är lite intressant att lyssna på och efter den, varför springer inte alla? 🙂 (eller som Anders skriver i boken, pulshöjande aktivitet i 30 minuter 3 gånger i veckan).

1461 dagar i rad nu, galet, hoppas på att det kommer fortsätta såhär!

Det har blivit så att jag kör springträning med PT Mia under några terminer, uteträning allt som oftast och nu även inomhus med inriktning på springstyrka och stretch muskler som ”lider” mest när man springer. Jag har lite problem med ena höftmusklerna, det visar hänga ihop med min gamla trasiga fot, lite märkligt men så verkar det vara.

Ha det nu riktigt bra där ute allihopa

(när det här publicerades har jag sprungit 1467 dagar så km stämmer inte riktigt för publiceringsdatumet…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.