2023 gick ut med en bang, det blev en del springande detta året också, skrapade ihop 198mil (attans, skulle ha sprungit lite till ju!). Det avslutades på nyår med en isig 10k på 53 minuter, vilket jag är supernöjd med, hade inga egentliga planer på att springa fort men det kändes så bra så det blev så.

Våren inleddes med MYCKET träningsverk, i slutet på november 2022 började jag äta medicin, statiner för högt kolesterol, och jag åkte på den fina biverkningen muskelförtvining visade det sig i efterhand. Jag slutade med dom två veckor innan Göteborgsvarvet, kroppen kändes helt trasig, efter ett ”enkelt” träningspass på gymmet, inget konstigt utan sånt jag gjort i flera år, så höll träningsvärken i sig ungefär en vecka.

Springandet gick långsammare och långsammare, flåset blev mycket sämre och arbetspulsen steg. ”Perfekt” uppladdning inför en halvmara… Jag gjorde en halvmara hemma i Mantorp för att testa på om det ens var värt att åka till Göteborg, den gick ”OK” men med mycket pannben och långsamt tempo så gick den igenom. Planen blev att fortsätta till Göteborg och ta Göteborgsvarvet. Jag fick sällskap av en gammal kompis som sprang sin runda först på 1.27, tokig nog så hängde han med på ett varv till 😉 Vi kom runt på 2.15, lite väl långsamt mot slutet för det var så många som gick de 5-7 kilometrarna. Utan att seeda hade jag hamnat i startgrupp 22 av 24 och från startgrupp 16 är det oseedade som startar.

Vi kom i mål, jätteglad för sällskapet och att kunna genomföra loppet!

Planen för 2023 var egentligen att springa flera lopp men de planerna ställdes in, kroppen är för trasig efter medicinen, rena rävgiftet! Dessutom finns ingen forskning alls som stödjer att det hjälper för högt kolesterol visar det sig när jag letar information om det senare. Så prestationsmässigt ser det ut som att jag backade ungefär två år och det tog till sen höst och närmare vintern tills kroppen började kännas OK igen, nya tag!

Det blev ett lopp till på hösten, Kolmården night trail, 9.5km reflexstig, kallt, blåsigt och blött är en kort sammanfattning av den turen. En ordentlig utmaning att bara ta sig igenom för min del, vi var tre stycken som sprang, alla höll med om att den var ordentlig jobbig men vi som sagt, vi tog oss runt och iallafall jag kommer ställa upp igen den 23e oktober 2024 igen!

Sen blev det inga fler lopp, det blev en termin till med springträning på söndagskvällarna, skönt att ha ”nåt annat” än bara runstreaken och mer varierande träning. Gubbspringet på onsdagar är också trevligt, vi kommer ut, springer nånstans mellan 30-60 minuter och fart är beroende på lite vilka som är med, det blir ett helt OK träningspass detta också.

När jag skriver det här har jag sprungit 2222 dagar i sträck, minst 20 minuter och mellan 1000->2000 dagar sprang minst 30 minuter. Nu har jag lagt till lite styrketräning så de dagarna jag har annan träning nöjer jag mig med 20 minuter, det kändes som att det blev lite ”to much” ibland och för att orka fortsätta runstreaken är det väl bra med lite förändring då och då.

Hur ser det ut framöver då? jo, det blir väl lite mer springande känns det som, det har blivit lite inslag av längdskidor nu när snön äntligen är här och det blir två pass med nån sorts styrketräning eller hiit träning och varannan vecka är det ”tungpass” med benböj, marklyft och bänkpress. Så detta kvartal blir det nog lite fler 20 minuters pass än vanligt 🙂 och jag som hade tänkt utmana mig till att springa 30st entimmes pass under första kvartalet, det misslyckas förmodligen men jag kanske ska ta det till att vara de 4a första månaderna istället? Inte ge upp utan förändra lite så det är rimligt. Att köra 2-3 förhållandevis tunga pass plus att springa varje dag och onsdagarna då det brukar bli närmare timmen än 30minuter också, ja, det kanske blir för mycket helt enkelt.

2024 är Göteborgsvarvet bokat igen och även Idre Fjällmaraton 28K, vågar inte testa fulla ännu, skulle gärna göra några trails på halvmara distans innan, så det kanske blir nåt i Kolmården eller nåt 🙂

Slut för denna gång, hoppas på ett gott 2024 och att ni alla har det riktigt bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.