För att få lite omväxling i vardagen tog vi husbilen till Säfsen en sväng. Jag och barnen lastade skidorna och åkte 😉 Marie har jobb att göra så hon fick stanna hemma.

Resan upp gick OK och till slut hittade vi ställplatsen som vi bokat. Hämta upp liftkorten och sen var det att slänga sig ut i pulkabacken!

Äntligen, lite SNÖ! Som vi har saknat denna snö!

Efter lite tillagande av middag i bilen blev det snart läggdags efter det, barnen somnade inte så fort dock så strax efter 22 tror jag de somnade till sist.

Det är en backe + barnbacken öppen totalt men det gick OK, inte så mycket folk, många som åker hit är även i längdskidspåren som också ser riktigt bra ut, så nästa gång får de hänga med också. Efter 5 åk eller nåt blev det dags för lunch för barnen är inte riktigt vana med den här sortens aktivitet.

Det blev mer snölek på eftermiddagen och vart det lite fika på det.

Sen tänkte jag att den där pulkabacken som finns skulle få sig ett besök med de där fina mattorna som glider så bra. Det gick sanslöst fort för det är ganska hårt i backen. Allt gick bra tills… Filip slog över framlänges och skrapade i ansiktet. Hjälm är bra men det skyddar inte ansiktet så mycket tyvärr 🙁
Efter det blev det tillbaka till husbilen igen för det var lite mycket ont. Så lite spel och liknande blev det istället för stjärtlappsåkning.

Dag två blev riktigt bra, många åk i backen och med en sen lunch slutade vi åka idag för att komma hem i tid. Det var ”lagom” med folk, i princip ingen kö till ankarliften idag, barnen åkte på som bara den och idag var det lite mer fart i dom än igår. Efter ett gäng åk så började barnen bli trötta, det blev farttävling om vem som va först ner så det fick bli lite sen lunch för att sen packa ihop husbilen för att åka hemåt.

Ställplatsen kostar 300kr / natt med 10A el, litet servicehus för tömning av toakasset i närheten och lite längre bort finns toa/dusch/kök osv för campinggästerna.  Ingen aning om gråvattentömning men vi kommer inte att använda någon av sakerna just nu då vi sköter det i hemområdet när vi är hemma igen.
Med den här husbilen räcker inte 10A till riktigt när det är ca -5 ute, men för att spara lite på gasolen kördes det på el under tiden vi är ute, tempen sjunker lite men det blir snart varmt igen när vi är tillbaka och gasolen + 3 personer värmer husbilen.
Som kallast var det ca -6 grader och gissningsvis skulle jag gissa på att snittempereaturen låg på ca -3-4 grader. Under de 2 dygnen vi rest (50 mil tur och retur) gick det knappt åt en P10 med gasol. Eftersom de hade 10A så slog jag över till el under tiden vi var i backen, inomhustempen sjönk till 16-17 grader medans vi va ute men gick snabbt upp igen när jag slog över till gasol och tre personer var i husbilen igen. Eftersom jag var ute och sprang också så duschades även i bilen, inga problem med med vattenmängd eller gråvattentank. Lite svårt att göra av med nästan 150 liter vatten på 2 dygn 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.