Jullov

Jul och Nyåret än nu förbi och under första veckan i Januari har familjen Stensby haft rena rama jullovet. I onsdags var jag, Victor, A och A iväg och badade i Mjölbys simhall. Något som överaskade mig var att när jag och Victor kom ner i vattnet så var den plaskglada Victor som bortblåst. Han ville bara krama mig. Kanske var det för att vi för första gången badade med en massa äldre barn som alla hoppade, plaskade och simmade runt oss, helt tvärtom mot babysimmet som vi går på varje vecka där det är väldigt lugnt och stillsamt. Efter en stund började även Victor ta ut svängarna lite och börja plaska och simma. När vi senare kom hem var Victor helt slut. Han somnade på en gång i bilen och inte ens när jag bar in honom vaknade han. Först 3 timmar senare slog han upp sina klarblåa ögon och tyckte – Mamma nu är jag hungrig!

I veckan bestämde vi oss tillsammans med familjen A att vi på torsdagen skulle åka till Kisa och åka slalom och snowboard. När vi slog upp ögonen på morgon ville jag bara stänga dem igen… Snöflingor som var stora som dasslock och stormvindar som skulle kunna få vem som helst att lyfta…nästan. Vi bestämde oss i alla fall för att packa bilen och åka hem till familjen A för att diskutera igenom med dem om vad vi skulle göra med dagen. När vi kom fram bestämde vi oss i alla fall för att åka ner. Om inte annat så blir det gott med grillad korv och sen lite pulkaåkning för barnen.

När vi kom ner till backen så visade det sig att backen låg i lä, vilket gjorde att det inte blåste så mycket. Snöade gjorde det fortfarande, men det kan man stå ut med. När vi fixat med skidor till alla var det nästan dags för lunch, så vi grillade lite korv och sen åkte Håkan och M upp och åkte lite skidor medans jag och F gick upp med barnen till barnbacken där M för första gången skulle åka skidor. Efter en timme kom Håkan och M tillbaka och strax därefter var det som att slå av en strömbrytare på ”snökanonen” som spottat ut snö på oss under hela förmiddagen. Victor bestämde sig för att han skulle sova så vi la honom i vagnen och inom ett par minuter sov han. Då bestämde familjerna att jag och Håkan skulle upp och åka lite tillsammans backarna.

Första åket var katastrofalt! Vid ett parti tog jag av mig skidorna och gick ner en bit. Det kommande två åken gick däremot mycket bättre. Efter tre åk var mina ben och höfter helt slut! Nästan så det känndes som att jag var i bättre form när jag var gravid än vad jag är idag :/

När vi kom ner så hade A också somnat och Victor vaknade precis när vi kom tillbaka så då gjorde vi så att F och M hade på sig utrustningen och sen bar det iväg upp i backarna för dem istället. Medans de njöt av åkningen tog jag M till barnbacken, medans Håkan vaktade A och tog hand om Victor.

På kvällen sen däckade både jag och Håkan i soffan strax efter att vi lagt Victor si så där vid 20 tiden. Trötta och utmattade, men vi hittade definitivt ett vinnande koncept när det gällde att kombinera barn och utförsåkning! En superdag helt enkelt!

Schemat över fredagen var ganska öppet. Det enda som egentligen hände att Håkan och Victor som tog badkläderna med sig och åkte till simhallen, medans jag fick en stund för mig själv här hemma tillsammans med en bra bok.

Lördagens aktivitet blev längdskidor och pulkåkning. Jag fick låna utrustning av A och för första gången på 10 år stog jag på ett par skidor som nästan är lika långa som mig själv. Det var väldigt intressant! Man har defenitivt tappat både fysiken och tekniken som man kanske en gång hade 😀

Efter längdskidorna var det dax för ett antal rusher upp och ner för pulkabacken tillsammans med Victor. Victor har sett lite likgiltig ut när vi varit ute på promenader med honom i pulkan. Men nu när vi kom upp i backen och det blev lite fart under pulkan så var det en kille som omvartannat såg ut att vara skräckslagen och nästa sekund storskrattandes.

En aktiv vecka har nu tagit slut och vardagen ska nu börja ta form igen. Det är lite så att man längtar till nästa ledighet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close