Direkt efter Orust, var vi hemma, packade om lite, plockade med Marie och vände nosen mot Mörkret i Dalarna. Avresa måndag morgon och 9 timmar senare var vi framme.

Framförallt skulle vi hälsa på familjen Helenius men även ett litet ”vintertest” av husbilen, det skulle vara nollgradigt så jag ville testa hur mycket ström och gasol det går åt ungefär när det blir lite svalare ute.

Det blev först en utflykt till lite forsar, ute i naturen är riktigt härligt, här är det även riktig skog, gammal skog med allt vad det innebär. Mat ute i naturen är också lite ovanligt för att vara oss, barnen leker så bra, även om det kanske händer lite saker man inte är van med men å andra sidan, hur ofta är vi ute och skogsvandrar? Det kan vara svårt att förstå att en fors är farlig och när det är kallt är det dubbelt farligt på grund av det riktigt kalla vattnet.

Andra dagen blev det fjällvandring på Fulufjället, en härlig tur med härlig natur och barnen fick åka på rumpan där det var snö, magiskt roligt! 

Grillad falukorv i grillkåtan var en ny erfarenhet också, barnen hade aldrig gjort det förut?

Vi försökte oss även på lite norrskensskådning men det var lite för molnigt, jag hoppas vi får se nåt under julresan!

Ett fantastiskt härligt äventyr även detta, man blir så lugn och stress finns liksom inte nånstans, underbart! Alla barn funkar bra tillsammans och har riktigt roligt, även föräldrarna funkar bra tillsammans ?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.